Wijnproeven op uw eigen niveau

Wijncursus

De basis wijncursus (SWEN-1) biedt u in 4 avonden kennis over wijn. Tijdens de wijncursus leert u op persoonlijke wijze een wijn te beoordelen. Moderne vinificatietechnieken worden besproken, evenals de wijnwetgeving, de bodemstructuren en welke invloed dit alles heeft op de stijl en de kwaliteit van een wijn. U leert de diverse druivensoorten onderscheiden en de meeste, op de Nederlandse markt voorkomende wijnbouwgebieden worden geproefd en besproken. Ook wordt aandacht geschonken aan wijn/spijscombinaties.

Per avond proeft u zes wijnen en leert u proefnotities te maken om te kunnen nalezen wat u heeft geproefd. Kortom, 4 plezierige avonden op een unieke locatie waarin u veel kunt leren. 

Kennis maken met wijn (SWEN-1)

Data voorjaar 2017:

  • 13 maart,
  • 20 maart
  • 27 maart,
  • 3 april,
  • 10 april (optioneel wijn spijs avond)

Tijden: 19.30 - 22.00 uur

Kosten: € 175,-  (excl BTW) op basis van minimal 10 deelnemers.

Inschrijfformulier

Data najaar 2017:

  • nog nader te bepalen


Opleiding voor het wijncertificaat (SWEN-2)

In 7 lesavonden wordt u ingewijd in de fascinerende wereld van de wijn. De onderwerpen van deze wijncursus zijn o.a. de geschiedenis van wijn, wijnbouw, vinificatie en etikettering. Veel nadruk wordt gelegd op het proeven van de wijn en de combinatie van wijn en spijs. Na afloop van deze cursus kunt u opgaan voor het examen van het wijnbrevet/wijncertificaat. Na afloop van de cursus is de cursist in staat om het kwaliteitsniveau van wijn te bepalen, is de cursist vertrouwd met de diverse wijngebieden en druivensoorten en heeft de cursist zijn/haar persoonlijke smaak en voorkeur voor wijn ontwikkeld of verder verbreed. Veel nadruk zal gelegd worden op het proeven van wijn en de herkomst daarvan.

Wijncursus (swen 2) 2016

  • Nog geen data bekend

Tijden: 19.30 - 22.00 uur

Kosten: € 325,-  op basis van minimal 10 deelnemers.

Delen op LinkedIn


Contactformulier

   
Verstuur dit formulier